HPE komt met solutionstack voor grootschalige implementatie van Open RAN in 5G-netwerken

HPE orkestratieplatform brengt automatisering en flexibiliteit in radio access network voor commerciële implementatie

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt vandaag de HPE Open RAN Solution Stack aan. Deze solutionstack moet zorgen voor de versnelde commerciële implementatie van Open RAN in wereldwijde 5G-netwerken. Het product bestaat uit orkestratie- en automatiseringssoftware van HPE, RAN-specifieke infrastructuurblueprints en een voor telecom geoptimaliseerde infrastructuur.

De HPE servicemanagement- en orkestratiesoftware ondersteunt telecomnetwerken van de ‘core’ tot de ‘edge’. De software vermindert niet alleen implementatierisico’s maar zorgt ook dat operators profiteren van 5G-voordelen. Het HPE Open RAN Solution Stack beschikt over de nieuwe HPE ProLiant DL110 Gen10 Plus-server, de eerste server die voor Open RAN is geoptimaliseerd.

Communications Technology Group helpt innoveren in 5G

De HPE Open RAN Solution Stack is ontwikkeld door de nieuw opgerichte Communications Technology Group (CTG) van HPE. CTG levert een groot portfolio dat telecombedrijven helpt bij mogelijkheden voor 5G met behulp van open solutionstacks.

De HPE Open RAN Solution Stack bouwt voort op de in maart vorig jaar onthulde HPE 5G Core Stack. De oplossingen zijn via een gemeenschappelijk orkestratieplatform verbonden. Dit helpt telecombedrijven bij de implementatie van resources en applicaties van de ‘core’ tot de ‘edge’.

Transformatie van communicatienetwerken

Wereldwijde communicatienetwerken ondergaan een behoorlijke transformatie. Waar voorgaande generaties vooral gebouwd waren op single vendor-systemen, is 5G juist gebaseerd op open standaarden. Daardoor zijn netwerkoperators niet afhankelijk van een vaste leverancier en kunnen ze specifieke hardware en software selecteren. De open technologieën hiervoor zijn in trek bij telecombedrijven, brancheorganisaties en regeringen omdat ze zorgen voor meer concurrentie, de kosten verlagen en innovatie stimuleren.

Open cloud-native 5G-netwerken zijn gebouwd op standaard IT-hardware die met virtuele netwerken en technologische verbeteringen geschikt zijn voor 5G RAN. HPE maakt deel uit van de O-RAN Alliance en het Telecom Infra Project (TIP) die een belangrijke rol spelen in de transitie van de telecomindustrie. Met de HPE Open RAN Solution Stack bereiden telecombedrijven zich voor op de adoptie van Open RAN op grote schaal.

“HPE helpt telecombedrijven aan innovatiemogelijkheden van de edge tot de cloud dankzij veilige en open solutionstacks”, aldus Phil Mottram, Senior Vice President en General Manager, Communications Technology Group bij Hewlett Packard Enterprise. “Op basis van samenwerkingen met klanten en partners bouwden we de HPE Open RAN Solution Stack vanaf de grond op om aan de benodigdheden voor Open RAN-implementaties te voldoen. De HPE ProLiant DL110 Gen10 Plus-server is de eerste server die voor Open RAN-workloads is geoptimaliseerd. Telecombedrijven profiteren hierdoor van meer efficiëntie, minder complexiteit en een eenvoudige infrastructuur. Bovendien beschikken ze over een toekomstbestendige radio access network.”

Versnelde commerciële uitrol van Open RAN
De HPE Open RAN Solution Stack biedt telecombedrijven de mogelijkheid om resources te alloceren waar nodig en meer netwerkflexibiliteit te leveren. De oplossingsstack maakt het radio access network van klanten toekomstbestendig en beschermt hun investeringen door technologieën van verschillende leveranciers te gebruiken in een omgeving met lage risico’s.

De mogelijkheid om workloads van duizenden locaties schaalbaar te beheren en orkestreren is essentieel voor de implementatie van Open RAN. De geteste software van HPE is geschikt voor implementatie in live Open RAN-instanties. Dit biedt telecombedrijven de mogelijkheid om duizenden virtuele machines (VM’s), honderden verschillende virtual network functions (VNF’s) en gecontaineriseerde network functions (CNF’s) in het hele netwerk te beheren.

Telco Infrastructure Blueprints

Een ander belangrijk element is om te beschikken over vooraf gevalideerde technologische blueprints. Het kleine aantal Open RAN-implementaties dat momenteel live is, is gebaseerd op specifieke configuraties die niet op duizenden locaties ingezet kunnen worden. De Telco Infrastructure Blueprints van HPE vormen een oplossing voor deze uitdaging. Ze verlagen het risico, de complexiteit en de implementatietijd terwijl ze software van verschillende leveranciers toestaan. HPE werkt samen met Intel om een geverifieerde referentieconfiguratie te ontwikkelen en daarmee de weg naar gevirtualiseerde RAN (vRAN) te versimpelen. Dit is gebaseerd op ’hardened hardware’, firmware en software die operationele complexiteit voor telecombedrijven en technologiepartners wegnemen.                                                     

HPE CTG creëert een partnerecosysteem om risico’s van de implementatie van open multivendor 5G-netwerken te beperken. De HPE 5G Core Stack wordt al door verschillende organisaties gesteund. Met de lancering van de HPE Open RAN Solution Stack moedigt HPE telecombedrijven, systeemintegrators, netwerk equipment providers en softwareleveranciers aan om samen te komen en Open RAN-technologie te testen, valideren en voorintegreren.

Beschikbaarheid
De HPE ProLiant DL110 Gen10 Plus server is met de HPE Open RAN Solution Stack beschikbaar vanaf het tweede kwartaal van 2021.

Phil Mottram, Senior Vice President en General Manager, Communications Technolog

JPG - 1.2 Mb

HPE Open RAN Solution Stack graphic.png

PNG - 64 Kb

DL110_Side

JPG - 501 Kb

DL110_Front.jpg

JPG - 429 Kb

Adrien Lambert

Account Supervisor

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hewlett Packard Enterprise

Hewlett Packard Enterprise is het wereldwijde edge-to-cloud platform-as-a-service bedrijf dat organisaties helpt hun resultaten te bevorderen, door hen in staat te stellen om overal en altijd waarde te halen uit hun data. HPE bouwt verder op decennia aan innovatie, om de manier waarop we leven en werken te verbeteren. HPE biedt unieke, open en intelligente technologische oplossingen, met een consistente ervaring over alle clouds en edges heen, om klanten te helpen nieuwe bedrijfsmodellen te ontwikkelen, op nieuwe manieren aan de slag te gaan en operationele prestaties te verbeteren. Ga voor meer informatie naar www.hpe.com.

Neem contact op met

www.hpe.com