Lineas kiest Hewlett Packard Enterprise voor transformatie vrachtoperaties en ondersteuning groei

HPE GreenLake geeft de IT-infrastructuur van Lineas de snelheid, agility en schaalbaarheid van de cloud

De grootste private Europese spoorvrachtoperator kiest HPE GreenLake en HPE Nimble Storage dHCI voor de ontwikkeling van een performant en duurzaam transportsysteem

Brussel, België, Dinsdag 9 Februari - Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft vandaag aangekondigd dat Lineas, de grootste private Europese spoorvrachtoperator, HPE heeft gekozen als leverancier voor zijn IT-infrastructuur van de volgende generatie. Het as-a-servicemodel zal Lineas helpen bij zijn transformatie van conventioneel vrachtbedrijf naar hoogperfomant, efficiënt en duurzaam transportsysteem voor de Europese logistieke sector. De HPE Nimble Storage dHCI-oplossing, die samen met HPE GreenLake wordt geleverd, biedt Lineas een agile en eenvoudig te beheren platform dat inspeelt op de klantenbehoeften zoals een hogere leveringskwaliteit en een snellere uitrol van IT-middelen.

Lineas, met hoofdkantoor in België, biedt in heel Europe superieure spoorproducten en volledige door-to-door logistieke oplossingen aan. De bestaande IT-infrastructuur en technologie van het bedrijf werkten in een traditionele silo-omgeving en naderden hun grenzen in termen van omvang en prestaties. Het platform moest bovendien over een systeem voor noodherstel beschikken om de bedrijfscontinuïteit van Lineas te verzekeren.

Lineas koos HPE als technologie- en servicepartner om de prestaties te verbeteren, efficiënter te werken en te verzekeren dat de infrastructuur klaar is voor de groei van het bedrijf nu het nieuwe markten en sectoren verkent. HPE bleek de ideale partner doordat de onderneming de juiste infrastructuurmix combineert met een as-a-servicemodel dat antwoordt biedt op de toenemende behoefte van Lineas aan flexibiliteit, schaalbaarheid en kostenefficiëntie, met een facturering op basis van gebruik en de beschikbaarheid van extra capaciteit wanneer nodig.

“Met het oog op onze groei willen we nieuwe markten betreden. Daarom hebben we een complete technologische infrastructuur nodig op maat van onze unieke behoeften, met een schaalbaar pay-per-use as-a-servicemodel,” zegt Maurice Peterse, Head of IT Infrastructure & Service Management bij Lineas. “We verwachten dat de nieuwe infrastructuur onze organisatie zal optimaliseren en nog meer waarde voor onze eindklanten zal creëren.”

Maurice Peterse, Head of IT Infrastructure & Service Management bij Lineas
Maurice Peterse, Head of IT Infrastructure & Service Management bij Lineas

De totaaloplossing van HPE en de migratiediensten van de HPE Pointnext Technology Services zijn op maat ontwikkeld en worden geleverd via HPE GreenLake. De as-a-serviceoplossing biedt de business rechtstreeks waarde en maakt nieuwe projecten mogelijk die gebruikmaken van het Internet of Things, artificiële intelligentie en machineleren, zoals de verbetering van de operationele efficiëntie dankzij een betere track-and-tracing van de wagons en locomotieven.

De as-a-serviceoplossing van HPE GreenLake is gebaseerd op de HPE Nimble Storage gedesaggregeerde hypergeconvergeerde infrastructuur (dHCI), die specifiek ontworpen is om de HCI-ervaring te leveren, maar dan met meer flexibiliteit, een grotere veerkracht en betere prestaties dan traditionele HCI. De voor Lineas ontworpen oplossing ondersteunt virtuele workloads, klanten virtualisering, databaseworkloads, DevOps Kubernetes en S3 schaalbare opslagdiensten, gebaseerd op Scality met HPE Apollo 4200 Gen10 Server. Deze geautomatiseerde omgeving wordt georkestreerd door HPE OneView, terwijl de operaties en het beheer worden verzorgd door HPE InsoSight, de meest geavanceerde infrastructuur-AI van de sector.

“We zijn bijzonder verheugd dat we met de HPE Storage-oplossingen de activiteiten van Lineas kunnen helpen moderniseren, zodat de onderneming nieuwe opportuniteiten kan aangrijpen en nieuwe markten kan aanboren,” zegt Bart Wellens (Country Lead Services, Consumption Growth) bij HPE. “De uitrol van HPE GreenLake verzekert betrouwbare leveringen, financiële voorspelbaarheid en operationele flexibiliteit. Dat biedt Lineas meteen een meerwaarde voor de realisatie van zijn expansieplannen.”

HPE GreenLake Cloud Services geven de klanten een sterke basis voor hun digitale transformatie dankzij een elastisch as-a-serviceplatform dat lokaal, aan de edge of op een colocatie kan draaien. HPE GreenLake combineert de eenvoud en agility van de cloud met de governance, compliance en zichtbaarheid van hybride IT. HPE GreenLake levert een reeks clouddiensten die de innovatie versnellen, waaronder clouddiensten voor computing, containermanagement, gegevensbeveiliging, HPC, machineleren, netwerking, SAP, HANA en opslag, VDI en VM’s. HPE GreenLake Services kent een snelle groei, met een totale contractwaarde van meer dan $ 4 miljard, meer dan 700 partners die HPE GreenLake verkopen en meer dan 1000 klanten in alle industriesectoren en van elke omvang, waaronder ondernemingen van de Fortune 500. Bezoek voor meer informatie over HPE GreenLake https://www.hpe.com/us/en/greenlake.html.

 

Over Lineas

Lineas is de grootste private spoorvrachtoperator in Europa, met hoofdkantoor in België en vestigingen in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië en Spanje. De missie van het bedrijf is het aanbieden van hoogkwalitatieve spoorproducten en -diensten die klanten overtuigen om het transport van hun goederen van de weg naar het spoor te verschuiven en zo hun supply chain te verbeteren en de negatieve impact van hun activiteiten op de mobiliteit, het klimaat en de luchtvervuiling te verminderen. Het belangrijkste product van Lineas is het Green Xpress Network, dat verschillende soorten vracht bundelt op dagelijks snelle spoorverbindingen tussen België en grote Europese hubs. GNX werd in 2014 gelanceerd en telt nu meer dan 20 verbindingen.

Lineas stelt meer dan 2100 personen te werk en heeft een vloot van 250 locomotieven en 7000 wagons. De aandeelhouders van het bedrijf zijn de onafhankelijke private equity-groep Argos Wityu, samen met het management van Lineas (90%) en de SPFI-FPIM, een financiële instelling die in naam van de Belgische federale regering werkt (10%).

Bezoek voor meer informatie www.lineas.net.

 

09022021_NL_HPE_Lineas_Customer_Release.docx

DOCX - 2.1 Mb

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hewlett Packard Enterprise

Hewlett Packard Enterprise is het wereldwijde edge-to-cloud platform-as-a-service bedrijf dat organisaties helpt hun resultaten te bevorderen, door hen in staat te stellen om overal en altijd waarde te halen uit hun data. HPE bouwt verder op decennia aan innovatie, om de manier waarop we leven en werken te verbeteren. HPE biedt unieke, open en intelligente technologische oplossingen, met een consistente ervaring over alle clouds en edges heen, om klanten te helpen nieuwe bedrijfsmodellen te ontwikkelen, op nieuwe manieren aan de slag te gaan en operationele prestaties te verbeteren. Ga voor meer informatie naar www.hpe.com.

Neem contact op met

www.hpe.com