Nieuwe HPE GreenLake clouddiensten en partnerships voor groei van hybride clouds

 • HPE breidt HPE GreenLake uit met schaalbare, modulaire diensten voor containers, virtuele machines en bare metal management
 • 100.000 partners hebben toegang tot HPE GreenLake om klanten de ervaring van de cloud te bieden
 • Wereldwijd verkopen nu meer dan 830 partners HPE GreenLake

Hewlett Packard Enterprise (HPE) maakt vandaag innovaties bekend voor haar toonaangevende HPE GreenLake Cloud Services-portfolio. Ook kondigt het technologiebedrijf nieuwe mogelijkheden en partnerships aan waarmee het bereik van de clouddiensten van HPE GreenLake verder uitgebreid wordt.

De innovaties betreffen onder meer:

 • Nieuwe HPE GreenLake-clouddiensten voor virtuele machines (VM’s), containers en bare metal management met schaalbare, modulaire toegangspunten speciaal bedoeld voor middelgrote bedrijven met tussen de 100 tot 600 VM’s.
 • Nieuwe overeenkomsten die gesloten zijn met ALSO Group, Arrow Electronics, Ingram Micro Inc., Synnex, en Tech Data waardoor het marktbereik van HPE GreenLake wordt vergroot doordat HPE Greenlake wordt geïntegreerd in de online platformen van deze partijen. HPE breidt ook colocatie-partnerships uit met CyrusOne en Equinix waardoor de cloudervaring voor gemeenschappelijke klanten enorm vereenvoudigd is.
 • Een nieuw, vereenvoudigd facturatiesysteem via HPE GreenLake Central zodat partners clouddiensten sneller en eenvoudiger aan klanten kunnen aanbieden.
 • Verbeterde functies voor het HPE GreenLake for Aruba-partnerprogramma als onderdeel van het HPE Partner Ready for Networking Program, bedoeld voor partners die de shift willen maken naar een ‘as-a-service’ selling model.

Veel organisaties herkennen dat een ‘one-size-fits-all’-aanpak met betrekking tot de publieke cloud niet geschikt is voor veel data en applicaties. Veel data en applicaties moeten om verschillende redenen on-premise of in de ‘edge’ blijven, bijvoorbeeld vanuit kostenoverwegingen, door regelgeving, beheerseisen of eisen ten aanzien van compliancy, latency, performance of security.

De HPE GreenLake-clouddiensten combineren de flexibiliteit en eenvoud van de cloud met de governance en het beheer van een on-premise-omgeving. Dat deze strategie werkt is goed te merken: de HPE GreenLake Cloud Services-divisie heeft inmiddels een totale contractwaarde van 4,5 miljard dollar. In het eerste kwartaal van 2021 groeide de ARR (Annualized Revenu Run Rate) met 27 procent ten opzichte van vorig jaar en orders via partners groeiden in het eerste kwartaal van 2021 met 116%. Partners uit alle mogelijke categorieën (channel- en colocation partners, distributeurs, onafhankelijke softwareleveranciers, serviceproviders en system integrators) kiezen massaal voor HPE GreenLake Cloud Services als platform voor digitale transformatie bij klanten.

“HPE is een toonaangevende speler op het gebied van hybride en on-premise clouddiensten. Met de nieuwe innovaties voor HPE GreenLake kunnen meer klanten profiteren van de ervaring van de cloud om digitale transformatie en innovatie realiseren aan de ‘edge’, in een colocatiefaciliteit of in een datacenter”, aldus Keith White, senior vice president en general manager van HPE GreenLake Cloud Services. “Het HPE partnerecosysteem speelt een enorme rol in ons succes. Alle typen partners integreren HPE GreenLake in hun bedrijfsmodellen en producten om een flexibele ‘as-a-service’-ervaring te leveren aan klanten. Door de eenvoud en flexibiliteit van de cloud te combineren met de beheermogelijkheden van een hybride omgeving creëren we samen een omslag in de markt.”

Uitgebreid portfolio voor clouddiensten
Vandaag kondigt HPE drie nieuwe modulaire HPE GreenLake-clouddiensten aan. Klanten kunnen hierdoor klein beginnen, maar hebben de mogelijkheid om op te schalen om aan toekomstige behoeften te voldoen. Ze bepalen zelf de implementatie-omvang en compute- en storagecapaciteit, waarna ze naar behoefte kunnen schalen (compute, storage of multi-rack).

Nieuwe en uitgebreide HPE GreenLake-diensten omvatten onder meer:

 • De HPE GreenLake Cloud Services for bare metal maken het mogelijk om in HPE GreenLake Central compute- en storageresources toe te wijzen en te beheren om zo workloads direct op de server uit te voeren, of om VM’s of containers toe te passen. Dit biedt klanten controle, flexibiliteit en kostenbesparingen op bij het bouwen van platformen die zijn afgestemd op benodigdheden voor performance, kosten en configuratie.
 • HPE GreenLake Cloud Services for virtual machines (VM's) hebben verschillende mogelijkheden. Klanten kunnen eenvoudig beginnen dankzij de keuze uit bijvoorbeeld compute en storage instance-typen voor 100 VM's en in gestandaardiseerde blokken van 4, 8, 16 en 24 compute nodes. Voor de VM’s is het nu ook mogelijk om back-up ‘as-a-service’ toe te voegen.
 • HPE GreenLake Cloud Services for containers leveren oplossingen voor kleine, middelgrote en extra grote capaciteitsbenodigdheden op het HPE Ezmeral Container-platform door dezelfde schaalbare bouwstenen te gebruiken als voor bare metal en virtuele machines.

Uitbreiding van partnerecosysteem
Distributiepartners zorgen voor een snelle groei van de HPE GreenLake-clouddiensten. HPE biedt HPE GreenLake direct aan in de cloud marketplaces van verschillende distributeurs, waaronder ALSO Group, Arrow Electronics, Ingram Micro Inc., Synnex en Tech Data. Via distributeurs gebruiken meer dan 100.000 partners de HPE GreenLake service om de cloudervaring aan klanten te leveren. Daarbij is het offerte-, bestel- en facturering proces eenvoudig geregeld op basis van voorgeconfigureerde producten.

Voor klanten die de voorkeur geven aan een colocatiemodel richt HPE GreenLake zich op de versterkte partnerships met CyrusOne en Equinix. Gezamenlijke klanten gebruiken HPE GreenLake op CyrusOne of Equinix via een overeenkomst en factuur. Daarmee verloopt het inkoopproces eenvoudiger en sneller. HPE GreenLake breidt het netwerk van colocatie en serviceproviders snel uit en kondigde onlangs partnerships aan met Interxion, Wavenet en Beyond.pl.

Verbeteringen voor partners en nieuwe tooling
HPE GreenLake Central is verder verbeterd om het voor partners gemakkelijker te maken om ‘as-a-service’-oplossingen te verkopen. De verbeteringen aan HPE GreenLake Central helpen partners bij de verkoop, facturering en capaciteitsplanning, zodat HPE en haar partners een probleemloze en eenvoudige ervaring leveren aan klanten.

Daarnaast introduceert Aruba updates voor het GreenLake for Aruba-partnerprogramma, onderdeel van het HPE Partner Ready for Networking-programma. Het programma sluit nu beter aan bij HPE GreenLake en is beschikbaar via geautoriseerde HPE distributeurs. HPE GreenLake for Aruba biedt meer kortingen en mogelijkheden om de omzet te vergroten. Daarnaast krijgen partners een Aruba Customer Success Manager toegewezen om klanten te helpen om het maximale uit de investering te halen.

HPE en Aruba zetten zich volledig in om partners te ondersteunen bij de invoering van de cloud en spelen in op nieuwe bedrijfsmogelijkheden die voortvloeien uit het ‘as-a-service’-model.

Beschikbaarheid

 • De distributeursintegratie en colocatiepartnerships met de Equinix en CyrusOne zijn nu beschikbaar.

De verbetering aan HPE GreenLake Central de uitbreidingen van het partnerprogramma zijn beschikbaar in het eerste halfjaar van 2021. De verbeteringen voor bare metal volgen in het tweede halfjaar.

Adrien Lambert

Account Supervisor

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Hewlett Packard Enterprise

Hewlett Packard Enterprise is het wereldwijde edge-to-cloud platform-as-a-service bedrijf dat organisaties helpt hun resultaten te bevorderen, door hen in staat te stellen om overal en altijd waarde te halen uit hun data. HPE bouwt verder op decennia aan innovatie, om de manier waarop we leven en werken te verbeteren. HPE biedt unieke, open en intelligente technologische oplossingen, met een consistente ervaring over alle clouds en edges heen, om klanten te helpen nieuwe bedrijfsmodellen te ontwikkelen, op nieuwe manieren aan de slag te gaan en operationele prestaties te verbeteren. Ga voor meer informatie naar www.hpe.com.

Neem contact op met

www.hpe.com